Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Krem pomidorowy


28.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 l  wody
  • 3 sztuki marchewki
  • 1 sztuka por
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki selera
  • 2 sztuki puszki pomidorów
  • 2 ząbki  czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • mozzarella

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej litr wody. Marchew, seler i pietruszkę pokrój w słupki, a por w plasterki. Wrzuć do garnka i gotuj aż warzywa zmiękną.
  2. Na patelni podsmaż posiekany czosnek. Dodaj pomidory z puszki i duś wszystko przez 15 minut.
  3. Gdy bulion przestygnie, dodaj pomidory. Zblenderuj wszystko na gładką masę i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zupę podawaj z plastrami mozzarelli.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE