Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.07.2019 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5846

Krem pomidorowy


28.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 l  wody
  • 3 sztuki marchewki
  • 1 sztuka por
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki selera
  • 2 sztuki puszki pomidorów
  • 2 ząbki  czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • mozzarella

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej litr wody. Marchew, seler i pietruszkę pokrój w słupki, a por w plasterki. Wrzuć do garnka i gotuj aż warzywa zmiękną.
  2. Na patelni podsmaż posiekany czosnek. Dodaj pomidory z puszki i duś wszystko przez 15 minut.
  3. Gdy bulion przestygnie, dodaj pomidory. Zblenderuj wszystko na gładką masę i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zupę podawaj z plastrami mozzarelli.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE