Dzisiaj jest: Czwartek, 22.02.2018 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Krem Popeye'a


26.02.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krem Popeye'a przed podaniem można udekorować ziołami i kleksem śmietany.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka  cukinia
  • 1 sztuka  ziemniaki
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 łyżeczki  oliwa z oliwek
    +do smażenia
  • 2 ząbki  czosnek
  • 6 liści  bazylia
  • 100 g  szpinak
    mrożony
  • 2 szklanki  bulion
  • ocet winny
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek, cebulę oraz cukinię oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Ugotuj w osolonej wodzie.
  2. Ziemniaki odcedź i dodaj do warzyw na patelni. Następnie dorzuć szpinak i duś wszystko przez kilka minut, często mieszając.
  3. Jarzyny przestudź, po czym zmiksuj wraz z bazylią. Do składników dolej bulion. Krem podgrzej, a następnie dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem winnym. Dolej 2 łyżeczki oliwy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Minnie

Posty : 10

Przepisy: 76


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE