Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Krem serowy z ziołowymi grzankami


02.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 l  bulionu z kury lub warzywnego
  • 15 dag  sera goudy
  • 10 dag  sera tylżyckiego
  • 2 łyżki  mąki
  • 2 sztuki czubate łyżki masła
  • 3 łyżki  kremówki
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1 szczypta  suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz
  • mielona gałka muszkatołowa
    Grzanki
  • bagietka
  • 2 sztuki średnie pomidory
  • kilka posiekanych listków bazylii
  • 1 szczypta  suszonego oregano
  • 1 szczypta  soli ziołowej
  • 2 łyżki  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę. Cały czas mieszając wlewaj bulion, zagotuj. Wsyp starte na drobnej tarce sery. Ogrzewaj mieszając, aż sery się rozpuszczą.
  2. Dopraw zupę oregano, solą, pieprzem oraz sporą ilością gałki muszkatołowej.
  3. Kromki bagietki posmaruj masłem, zrumień na patelni. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z bazylią, oregano, dopraw solą ziołową. Rozłóż na kromkach pieczywa.
  4. Zupę rozlej do bulionówek, podawaj z grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE