Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.03.2019 Imieniny: Marii i Wieńczysłąwa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Krem serowy z ziołowymi grzankami


02.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 l  bulionu z kury lub warzywnego
  • 15 dag  sera goudy
  • 10 dag  sera tylżyckiego
  • 2 łyżki  mąki
  • 2 sztuki czubate łyżki masła
  • 3 łyżki  kremówki
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1 szczypta  suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz
  • mielona gałka muszkatołowa
    Grzanki
  • bagietka
  • 2 sztuki średnie pomidory
  • kilka posiekanych listków bazylii
  • 1 szczypta  suszonego oregano
  • 1 szczypta  soli ziołowej
  • 2 łyżki  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę. Cały czas mieszając wlewaj bulion, zagotuj. Wsyp starte na drobnej tarce sery. Ogrzewaj mieszając, aż sery się rozpuszczą.
  2. Dopraw zupę oregano, solą, pieprzem oraz sporą ilością gałki muszkatołowej.
  3. Kromki bagietki posmaruj masłem, zrumień na patelni. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z bazylią, oregano, dopraw solą ziołową. Rozłóż na kromkach pieczywa.
  4. Zupę rozlej do bulionówek, podawaj z grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE