Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krem z kalafiora i marchewki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 600 g  kalafiora
  • 4 sztuki marchewki
  • 600 ml  bulionu drobiowego
  • 2-3 łyżki  śmietany 18%
  • 2 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu
  • 2 łyżki  oliwy
    Dodatkowo
  • garść pestek dyni
  • 1/2 sztuki papryki
  • 2 sztuki gałązki koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki umyj, obierz i pokrój w plastry. Z kalafiora odetnij głąb, podziel na różyczki i umyj. Marchewkę i kalafiora zagotuj w bulionie, dodaj ziele angielskie, sól i pieprz. Zmniejsz ogień i gotuj przez 30 minut. Dodaj śmietanę. Wymieszaj i gotuj jeszcze przez chwilę.
  2. Zdejmij zupę z ognia, dodaj oliwę i zmiksuj. Podawaj w miseczkach posypaną pokrojoną w słupki papryką, posiekanym koperkiem i pestkami dyni.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE