Dzisiaj jest: Piątek, 17.01.2020 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Krem z łososiem


11.02.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krem z łososiem to przepis na smaczną i wykwintną zupę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  ziemniaki
  • 1/2 sztuki  kalafior
  • 1 sztuka  porcja rosołowa z kurczaka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1/4 sztuki  seler korzeniowy
  • 2 sztuki  pietruszka
  • 5 plastrów  łosoś
  • pistacje

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka włóż porcję rosołową oraz obrane seler i pietruszkę. Zalej wodą i zagotuj. Następnie wyjmij kurczaka i warzywa, zostawiając sam wywar.
  2. Do bulionu włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i podzielonego na różyczki kalafiora. Ugotuj, aż warzywa będą miękkie. Zmiksuj wszystko na gładki krem.
  3. Dopraw zupę do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj w małych miseczkach, udekorowaną plastrami wędzonego łososia i posiekanymi pistacjami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Minion

Posty : 6

Przepisy: 41


Zobacz więcej na temat:

zupa kremłosośprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE