Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krem z pieczonych warzyw


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1/3 sztuki brokułu
  • 1/2 sztuki cukinii
  • 1/3 sztuki bakłażana
  • 1 sztuka por
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 3 ząbki  czosnku
  • 5 sztuk pieczarek
  • 150 g  mrożonej fasolki szparagowej
  • 5-6 łyżek  czerwonej soczewicy
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 sztuka i 1/2 l bulionu
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 sztuki pęczka świeżej kolendry

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł, cukinię, bakłażan, por, cebulę oraz pieczarki oczyść, podziel na kawałki i rozłóż na papierze do pieczenia. Warzywa oraz grzyby skrop oliwą. Piecz 20 minut na funkcji grilla w temperaturze 180 st. C do czasu, aż lekko zbrązowieją.
  2. Bulion zagotuj. Dodaj do niego mrożoną fasolkę szparagową oraz soczewicę. Całość gotuj przez 15 minut.
  3. Pieczone warzywa i starty czosnek dodaj do bulionu i gotuj przez 10 minut. Zupę zdejmij z ognia, przestudź. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Kolendrę posiekaj i dodaj do zawartości garnka. Składniki zmiksuj do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli krem będzie zbyt gęsty, dodaj trochę wody.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE