Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Krem z porów


25.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 l  rosołu lub bulionu
  • 1-2 sztuki pory
  • 1-2 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka mała kalarepa
  • 1 sztuka cebula
  • 1 szczypta  papryczki chili w proszku lub świeżej
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka serek topiony śmietankowy

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa pokrój w plastry.
  2. Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Dodaj kalarepę, ziemniaki i pory. Podlej rosołem i gotuj na wolnym ogniu 20-30 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem oraz papryką.
  3. Zmiksuj, dodaj serek topiony i zagotuj.
  4. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym posypaną szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE