Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Krem z zielonego groszku


18.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krem z zielonego groszku podawaj z serowymi grzankami, udekorowany kleksem kwaśnej śmietany i posiekaną papryczką chili oraz natką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 łyżka  masło
  • 2 sztuki  szalotka
  • 1 ząbek  czosnek
  • 500 g  groszek zielony
  • 750 ml  bulion drobiowy
  • 2 sztuki  chili papryczka
    mała
  • 250 g  śmietana kremówka
  • 4 łyżki  śmietana kwaśna
  • 2 łyżeczki  natka pietruszki
    posiekana
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
    Grzanki:
  • 1 sztuka  bagietka
    francuska
  • 50 g  masło
  • 80 g  ser parmezan

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim posiekane szalotki i czosnek. Następnie dodaj oczyszczony groszek i zalej bulionem drobiowym. Dodaj 1 posiekaną papryczkę chili i przez chwilę podgotuj. Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Składniki zupy zmiksuj na gładki krem. Następnie dodaj kremówkę i podgotuj jeszcze przez 2 minuty.
  3. Bagietkę pokrój w kromki, natrzyj masłem i posyp startym serem. Wyłóż kromki na blachę i podpiecz przez 5 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE