Dzisiaj jest: Wtorek, 19.09.2017 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Kremowa zupa grochowa z sezamem


10.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 70 g  grochu łuskanego połówki
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1.5 l  bulionu
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 3-4 łyżki  sezamowej pasty tahini
  • 1 łyżka  ziaren sezamu
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Groch zmiel na proszek. Na łyżce oliwy zeszklij cebulę. Zalej bulionem i zagotuj. Dodaj zmielony groch i gotuj około 30 minut, często mieszając.
  2. Zdejmij zupę z ognia, dodaj starty na tarce czosnek, grubo posiekaną natkę pietruszki, pastę tahini oraz odrobinę oliwy. Dokładnie zmiksuj, dopraw do smaku.
  3. Zupę podawaj skropioną oliwą i posypaną sezamem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE