Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krupnik na podrobach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dobra opcja na chłodne dni.

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • podroby z tłustej kury
    bez wątróbki
  • 1 pęczek  włoszczyzna
  • 1 szklanka  kasza jęczmienna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 3 sztuki  suszone grzyby
  • 1 sztuka  zielenina

Sposób przyrządzania:

  1. Z namoczonych grzybów, wody, w której się wcześniej moczyły, włoszczyzny i podrobów gotujemy wywar.
  2. Gdy warzywa zmiękną, cedzimy przez gęste sito.
  3. Na czysty wywar sypiemy kaszę, gotujemy na niewielkim ogniu około 15 minut.
  4. Grzyby, włoszczyznę oraz mięso z podrobów kroimy w cienkie paseczki.
  5. Gdy kasza zmięknie, wszystkie składniki krupniku łączymy, dodajemy przyprawy, całość gotujemy nie dłużej niż przez 3 minuty.
  6. Po zdjęciu z ognia łączymy z lekko spienioną śmietaną i zieleniną.
  7. Podajemy gorący.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Zobacz więcej na temat:

krupnikprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE