Dzisiaj jest: Czwartek, 17.10.2019 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kwaśnica na żeberkach


07.05.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gotową kwaśnicę na żeberkach najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  kapusta kiszona
  • 400 g  żeberka
    wędzone
  • 1 łyżka  olej rzepakowy
  • 400 g  ziemniaki
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  liście laurowe
  • 3 ziarenka  ziele angielskie
  • 1 łyżeczka  kminek

Sposób przyrządzania:

  1. Żeberka podziel na kawałki. Kapustę poszatkuj, nie odciskaj. W garnku rozgrzej olej i wrzuć na niego posiekaną cebulę. Następnie dodaj żeberka, podsmaż przez chwilę i podlej 2,5 litra wody. Dodaj liść i ziele angielskie.
  2. Gotuj wszystko przez 40 minut. Po tym czasie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a gdy zmiękną dodaj kapustę razem z sokiem i kminek. Gotuj jeszcze przez 20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Zobacz więcej na temat:

kwaśnicażeberkaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE