Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Lekka zupa jarzynowa


13.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Lekka zupa jarzynowa to przepis na szybkie, rozgrzewające danie.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  warzywa mrożone
    kalafior, brokuł, por
  • 2 sztuki  ziemniaki
  • 1 łyżeczka  koperek
    posiekany
  • 3 sztuki  cebula
  • 2 łyżki  olej
  • 5 ziarenek  pieprz
  • 5 ziarenek  ziele angielskie
  • 1 sztuka  liście laurowe
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do garnka. Zalej 4 szklankami zimnej wody, dopraw i gotuj przez 10 minut.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj do zupy i gotuj jeszcze 15 minut. Następnie wrzuć mrożone warzywa i gotuj kolejne 15 minut. Przed podaniem zupę posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Zobacz więcej na temat:

zupa jarzynowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE