Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 6 sztuk sporych marchewek
- 1 sztuka pietruszka
- 1/4 sztuki selera
- 1 sztuka porcja rosołowa kurczaka
- 1 sztuka kartonik przecieru pomidorowego
- 190 ml koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki śmietany 12%
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki vegety
- 3 sztuki liście laurowe
- 3 sztuki ziarnka ziela angielskiego
- 1 szczypta pieprzu
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- Dodatkowo
- makaron grube wstążki
- koperek
- pietruszka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj i włóż do garnka. Marchewki, pietruszkę oraz seler umyj i obierz. Dodaj czosnek i przyprawy. Zalej wszystko wodą i gotuj przez 45-60 minut.
- Po tym czasie przecedź wywar i dodaj do niego przecier i koncentrat pomidorowy. Gotuj 15-20 minut.
- Warzywa zetrzyj na najdrobniejszych oczkach tarki, mięso pokrój drobno i dodaj do zupy. Gotuj 2 minuty.
- Do śmietany wlej trochę gorącej zupy i dobrze rozmieszaj. Wlej mieszankę do zupy i wymieszaj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka