Dzisiaj jest: Wtorek, 16.10.2018 Imieniny: Gawła i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Owsianka z suszonymi śliwkami


10.10.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Lekka, pyszna i zdrowa - idealna na pierwsze lub drugie śniadanie! Najsmaczniejsza będzie z dodatkiem bakalii, najlepsza - z suszonymi śliwkami = źródło błonnika, potasu, miedzi i witamin A, B2, B6.

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 40 g  płatki owsiane
  • 1 łyżeczka  miód
  • 10 g  suszona żurawina
  • 5 g  pestki dyni
  • 3 sztuki  suszone śliwki

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki owsiane zagotować w mleku, następnie przelać do miseczki, dodać 1 łyżeczkę miodu i posypać suszoną żurawiną, pestkami dyni i pokrojonymi suszonymi śliwkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

AgaW

Posty : 0

Przepisy: 3


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE