Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pikantna zupa gulaszowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pikantna zupa gulaszowa to przepis na doskonałe, rozgrzewające danie.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka  marchew
  • 1 sztuka  pietruszka
  • 50 g  seler korzeniowy
  • 100 g  fasolka szparagowa
    mrożona
  • 1 sztuka  papryka zielona
  • 2 sztuki  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1/2 kg  ziemniaki
  • 400 g  wołowina
    na gulasz
  • 100 g  boczek wędzony
    chudy
  • 100 g  zacierki
    gotowe
  • 2 łyżki  smalec
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    słodka, do smaku
  • papryka (przyprawa)
    ostra do smaku
  • kminek
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na 1/2 smalcu. Następnie wrzuć do 1 l wrzącej wody i gotuj na małym ogniu przez 40 minut.
  2. Warzywa obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do litra wody. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
  3. Dwa wywary z mięsem i warzywami połącz, zagotuj. Dopraw do smaku solą i pozostałymi przyprawami.
  4. Cebule i czosnek obierz i razem z boczkiem pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej pozostały smalec, wrzuć boczek i smaż na chrupiąco.
  5. Następnie delikatnie dodaj cebulę, zrumień, a na końcu dodaj czosnek. Zupę połącz z tłuszczem. Wrzuć zacierki, wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Zobacz więcej na temat:

zupa gulaszowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE