Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pomidorówka na zielono


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 750 g  zielonych pomidorów
  • 1/2 sztuki filiżanki posiekanych liści i łodyżek kolendry
  • 1/2 sztuki czerwonej cebuli
  • 1 sztuka papryczka jalapeno
  • 1/2 łyżeczki  kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki  suszonej kolendry
  • sok z 1/2 limonki
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Zielone pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki. Pokrój je na mniejsze kawałki i zmiksuj blenderem.
  2. Świeżą kolendrę posiekaj. Papryczkę jalapeno umyj, oczyść z nasion i posiekaj. Cebulę obierz i posiekaj.
  3. Do zmiksowanych pomidorów dodaj kolendrę, cebulę, papryczkę jalapeno, kmin rzymski, sok z limonki, sól oraz pieprz. Zmiksuj wszystko do uzyskania kremowej konsystencji dodając 2-3 łyżki wody. Zagotuj i schłodź. Gotową zupę podawaj z chipsami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE