Dzisiaj jest: Czwartek, 16.08.2018 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Pomidorowy krupnik


08.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka porcja włoszczyzny
  • 200 g  kaszy pęczak
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka ziaren czarnego pieprzu
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 2 łyżki  masła
  • 4 sztuki suszone grzyby
  • 200 g  chudej kiełbasy
  • 2 sztuki łodygi selera naciowego
  • 2 sztuki pomidory
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby suszone namocz w letniej wodzie i odstaw na kilka godzin.
  2. Włoszczyznę oczyść, obierz, umyj i ugotuj na niej wywar. Następnie wyjmij warzywa, a do wywaru dodaj pieprz, ziele, listki laurowe oraz opłukaną kaszę. Zagotuj.
  3. Po 30 minutach dodaj pokrojone w paski grzyby, podsmażoną na maśle pokrojoną w plastry kiełbasę oraz krążki selera. Gotuj wszystko 15 minut.
  4. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy oraz pokrojone w kostkę i obrane ze skórki pomidory. Gotuj 15 minut, a następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i sól.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE