Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1.5 l bulion
- 500 g mięsa mielonego
- 1 sztuka czerwona papryka
- puszka czerwonej fasoli
- 2 sztuki cebule
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 3 ząbki czosnku
- 1 kg ziemniaków
- 3 sztuki marchewki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki mąki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek i cebulę drobno posiekaj i podsmaż z mięsem. Ziemniaki i marchew obierz, pokrój w kostkę.
- Bulion zagotuj, wrzuć do niego warzywa i mięso. Gotuj jeszcze 15 minut.
- Dodaj odsączoną fasolę, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku. Pod koniec gotowania zagęść zupę mąką i gotuj jeszcze 10 minut.
Źródło przepisu: Przyślij przepis