Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pożywna zupa warzywna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1.5 l  bulion
  • 500 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 kg  ziemniaków
  • 3 sztuki marchewki
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i cebulę drobno posiekaj i podsmaż z mięsem. Ziemniaki i marchew obierz, pokrój w kostkę.
  2. Bulion zagotuj, wrzuć do niego warzywa i mięso. Gotuj jeszcze 15 minut.
  3. Dodaj odsączoną fasolę, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku. Pod koniec gotowania zagęść zupę mąką i gotuj jeszcze 10 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Zobacz więcej na temat:

zupa warzywnaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE