Dzisiaj jest: Czwartek, 20.09.2018 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Rosół z kury


21.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka kura
  • sól
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki marchewki
  • 1/2 sztuki selera
  • 1/2 sztuki pora
  • 1 sztuka pietruszka
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 4 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 6 sztuk ziarenek pieprzu
  • makaron nitki

Sposób przyrządzania:

  1. Kurę oczyść i zalej 2 litrami wody. Dodaj obrane warzywa oraz przyprawy. Całość doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na bardzo małym ogniu przez 2 godziny.
  2. Po tym czasie wyjmij kurę z wywaru i pokrój mięso na kawałki.
  3. Następnie ułóż kawałki kurczaka w talerzach razem z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem. Zalej wszystko bulionem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE