Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Rosół z kury


21.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka kura
  • sól
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki marchewki
  • 1/2 sztuki selera
  • 1/2 sztuki pora
  • 1 sztuka pietruszka
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 4 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 6 sztuk ziarenek pieprzu
  • makaron nitki

Sposób przyrządzania:

  1. Kurę oczyść i zalej 2 litrami wody. Dodaj obrane warzywa oraz przyprawy. Całość doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na bardzo małym ogniu przez 2 godziny.
  2. Po tym czasie wyjmij kurę z wywaru i pokrój mięso na kawałki.
  3. Następnie ułóż kawałki kurczaka w talerzach razem z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem. Zalej wszystko bulionem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE