Dzisiaj jest: Środa, 18.07.2018 Imieniny: Kamila i Szymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Rozgrzewająca zupa z grzanką


19.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  cebuli
  • 2 szklanki  białego wytrawnego wina
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 1/2 sztuki bagietki
  • 200 g  ostrego żółtego sera
  • 3 łyżki  masła
  • 1 łyżka  cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanej łyżce masła. Dodaj cukier i smaż chwilę, mieszając, by powstał karmel.
  2. Przełóż cebulę do garnka i zalej dwiema szklankami wody i winem. Dodaj gałązki świeżego tymianku i dopraw solą oraz pieprzem. Duś 20 minut, aż cebula zmięknie.
  3. Bagietkę pokrój na kromki, a ser zetrzyj na tarce. Posmaruj kromki masłem i posyp serem. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Gotową zupę podawaj z serowymi grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE