Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Rozgrzewająca zupa z grzanką


19.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  cebuli
  • 2 szklanki  białego wytrawnego wina
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 1/2 sztuki bagietki
  • 200 g  ostrego żółtego sera
  • 3 łyżki  masła
  • 1 łyżka  cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanej łyżce masła. Dodaj cukier i smaż chwilę, mieszając, by powstał karmel.
  2. Przełóż cebulę do garnka i zalej dwiema szklankami wody i winem. Dodaj gałązki świeżego tymianku i dopraw solą oraz pieprzem. Duś 20 minut, aż cebula zmięknie.
  3. Bagietkę pokrój na kromki, a ser zetrzyj na tarce. Posmaruj kromki masłem i posyp serem. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Gotową zupę podawaj z serowymi grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE