Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tajski rosół z kurczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety z kurczaka
  • 400 ml  bulionu drobiowego
  • 250 ml  mleka kokosowego
  • 4 sztuki cm świeżego korzenia imbiru
  • 1/2 główki  brokułu
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1 łyżeczka  startej skórki z cytryny
  • 1/2 łyżeczki  suszonej kolendry
  • 1 szczypta  chili w proszku
  • 4 sztuki pędy bambusa z zalewy
  • 2 sztuki papryczki chili
  • 8 plastrów  cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę, zalej gorącym bulionem i gotuj przez 10 minut pod przykryciem.
  2. Imbir zetrzyj na tarce. Brokuł podziel na różyczki, gotuj przez 5 minut i odcedź.
  3. Do gotującego się bulionu z kurczakiem wlej mleko kokosowe i sok z cytryny. Dodaj skórkę z cytryny, imbir, pędy bambusa oraz brokuł. Gotuj razem przez 5 minut na średnim ogniu pod przykryciem.
  4. Gotową zupę rozlej do talerzy, włóż pokrojone w plasterki papryczki chili i udekoruj plastrami cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE