Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Wiejska zupa z kiełbasą


20.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  białej fasolki Jaś (wcześniej namoczonej i ugotowanej)
  • 1 opakowanie  włoszczyzny
  • 200 g  kiełbasy podwawelskiej
  • 150 g  boczku wędzonego
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • 1-2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 350 g  ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki gałązki natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę obierz, odłóż jedną marchewkę, a resztę warzyw pokrój w plastry. Cebulę pokrój w piórka, a czosnek drobno posiekaj.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój na spore kawałki. Boczek pokrój w kostkę, a kiełbasę w plastry.
  3. W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć wędliny. Gdy się przyrumienią, dodaj cebulę, potem czosnek i warzywa z włoszczyzny, na końcu wrzuć ziemniaki, smaż chwilę razem.
  4. Następnie wlej 1,5 l wody, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj przez 35 minut aż ziemniaki będą miękkie. W połowie gotowania dorzuć wcześniej ugotowaną fasolkę.
  5. Gotową zupę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE