Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zimna zupa z awokado


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki dojrzałe awokado
  • 2 szklanki  bulionu warzywnego
  • 1/2 szklanki  słodkiej śmietanki
  • zielona natka pietruszki lub kolendry
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado umyj, obierz ze skórki, przetnij na pół i usuń pestkę. Następnie pokrój miąższ na kawałki i zmiksuj razem z bulionem oraz śmietanką.
  2. Uzyskany krem dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Schłodź.
  3. Gotową zupę podawaj udekorowaną kawałkami awokado oraz natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE