Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa brukselkowa z masłem orzechowym i cebulką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  brukselki
  • 1 sztuka marchewka
  • 3 łyżki  masła orzechowego
  • 100 ml  śmietanki
  • 1 l  bulionu warzywnego lub drobiowego
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
  • 3-4 łyżki  prażonej cebuli
  • 2-3 łyżki  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Brukselkę i marchewkę pokrój w talarki i gotuj w bulionie przez 20-25 minut. Masło orzechowe wymieszaj ze śmietanką i kilkoma łyżkami gorącego bulionu. Wlej do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Rozlej zupę do talerzy i posyp prażoną cebulką oraz natką. Podawaj z makaronem ryżowym lub sojowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE