Dzisiaj jest: Sobota, 22.02.2020 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zupa czosnkowa z jajkiem sadzonym


04.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 660 g  surowego kurczaka
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 1 główka  czosnku
  • 4 sztuki jajka
  • 250 g  chleba
  • 1 łyżka  oleju słonecznikowego
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • sól
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 2-3 sztuki ziarenka ziela angielskiego

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, włóż do garnka, zalej 2,5 l wody i zagotuj. Następnie zbierz szumowiny, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, obraną włoszczyznę i szczyptę soli. Gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny, uzupełniając wygotowującą się wodę.
  2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj do gotującego się bulionu. W połowie gotowania wyjmij czosnek, warzywa i kurczaka.
  3. Chleb pokrój na dość grube kromki, podpiecz w piekarniku. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Jajka usmaż na rozgrzanym oleju.
  4. Na środku talerza połóż podpieczoną kromkę chleba. Na niej ułóż jajko i wlej gorący bulion z kawałkiem kurczaka. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE