Dzisiaj jest: Sobota, 22.02.2020 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zupa czosnkowo-szpinakowa


03.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa czosnkowo-szpinakowa to smaczne danie. Jeśli liczymy kalorie do zabielenia zupy można użyć jogurtu greckiego.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  cebula
    średnia
  • 5 ząbków  czosnek
    duże
  • oliwa z oliwek
    do smażenia
  • 1 l  bulion
  • 500 g  szpinak
    mrożony
  • 3 łyżki  śmietana
    18%
  • 2 łyżeczki  mąka
  • 1 opakowanie  makaron
    dowolny
  • sos sojowy
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze chwilę.
  2. Gdy cebula i czosnek będą miękkie, wlej bulion. Całość gotuj przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  3. Gdy wywar zacznie być ciepły, dodaj mrożony szpinak. Całość gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
  4. Śmietanę wymieszaj z mąką i odrobiną gorącego bulionu. Mieszankę wlej do zupy. Gotową zupę podawaj z ugotowanym makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

szpinakczosnekprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE