Dzisiaj jest: Czwartek, 17.10.2019 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa dyniowa z serem pleśniowym


07.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka dynia
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 szczypta  chili w proszku
  • 2 l  bulionu warzywnego
  • bazylia
  • koperek
  • oliwa
  • sól
  • kawałek sera pleśniowego
  • garść pestek dyni

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię pokrój na kawałki i piecz w piekarniku, aż będzie miękka.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj upieczoną dynię, posiekany czosnek oraz szczyptę chili i podgotuj wszystko przez chwilę.
  3. Zalej wszystko bulionem warzywnym, dodaj bazylię oraz koperek i chwilę podgotuj. Zmiksuj wszystko na gładki krem. Dopraw do smaku solą.
  4. Gotową zupę rozlej na talerze i posyp pokruszonym serem pleśniowym oraz pestkami dyni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE