Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa estragonowa z awokado


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1.5 l  mleka
  • 1-2 łyżki  posiekanego świeżego estragonu
  • 1/2 łyżki  soli
  • 6 sztuk awokado
  • 1/4 szklanki  soku z limonki
  • ostra papryka do smaku
  • gęsta kwaśna śmietana
  • listki świeżego estragonu do przybrania

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko wymieszaj z estragonem i solą. Wstaw na ogień i podgrzewaj prawie do wrzenia, ale nie dopuść by się zagotowało. Następnie zdejmij mleko z ognia i odstaw na 60 minut.
  2. Z awokado wydrąż miąższ. Dodaj sok z limonki i zmiksuj. Uzyskaną masę dodaj do mleka, dopraw ostrą papryką i wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.
  3. Przed podaniem podgrzej zupę, nie zagotowując, i rozlej ją do miseczek. Każdą porcję zupy udekoruj śmietaną i estragonem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce Lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE