Dzisiaj jest: Środa, 23.01.2019 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Zupa gulaszowa z papryką


28.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  wołowiny
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki dymki
  • 2 sztuki marchewki
  • 1/2 sztuki selera
  • 4 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  mielonej papryki
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 800 ml  bulionu wołowego
  • 40 dag  krojonych pomidorów z puszki
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 50 dag  ziemniaków
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę oczyść i pokrój w grubszą kostkę. Cebulę, marchew i seler obierz. Wszystkie warzywa drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju w garnku. Następnie dodaj kawałki mięsa i razem podsmażaj, aż warzywa będą miękkie, a mięso się dobrze zarumieni.
  2. Powstałą mieszankę mięsno-warzywną oprósz papryką, solą, pieprzem i wymieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy. Składniki zalej pomidorami z puszki i bulionem. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dodaj liście laurowe. Gotuj.
  3. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Papryki oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Ziemniaki z papryką wrzuć do gotującej się zupy, gotuj do miękkości.
  4. Dymki oczyść i drobno posiekaj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Zupę dopraw czosnkiem i dodaj dymkę. Wymieszaj i chwilę podgotuj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE