Dzisiaj jest: Poniedziałek, 09.12.2019 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa gulaszowa


23.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 250 g  wołowo-wieprzowego mięsa mielonego
  • 2-3 sztuki czerwone papryki
  • 200 g  pieczarek
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 4-5 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka czubata łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  majeranku
  • 2 łyżki  słodkiej papryki w proszku
  • 2-3 sztuki liście laurowe
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  ostrej papryki w proszku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone wrzuć do garnka i podsmaż na oleju. Cebulę obierz i posiekaj. Papryki oraz marchewki oczyść, a następnie pokrój w słupki.
  2. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Do mięsa dodaj warzywa oraz grzyby, wymieszaj i podsmaż.
  3. Do składników dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Ziemniaki oraz pomidory obierz, pokrój na kawałki i dodaj do zawartości naczynia. Wlej odrobinę wody. Dodaj liście laurowe i ziarenka pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj.
  4. Zupę gotuj przez 40 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj koncentrat pomidorowy. Całość dopraw do smaku majerankiem, słodką oraz ostrą papryką, solą i pieprzem.
  5. Fasolę odsącz, opłucz pod bieżącą wodą i odstaw na chwilę do ocieknięcia. Następnie dodaj ja do zupy. Danie gotuj jeszcze 20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE