Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa jarzynowa na żeberkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 4 sztuki żeberka wieprzowe
  • 3 sztuki marchewki
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki kalafiora
  • 1/2 sztuki kapusty
  • 1 szklanka  fasolki szparagowej
  • vegeta
  • liście selera
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek śmietany 12%

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Kalafiora podziel na różyczki, kapustę poszatkuj, a fasolkę i liście selera pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Żeberka włóż do garnka, zalej wodą i ugotuj wywar. Dodaj do niego przygotowane warzywa, ziele angielskie i vegetę. Gotuj przez 20 minut.
  3. Pod koniec gotowania dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dodaj śmietanę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE