Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa kalarepowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki młode kalarepy
  • liście z 1 kalarepy
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 l  bulionu drobiowego
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 pęczek  koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepy, ziemniaki oraz marchewki obierz i pokrój w drobną kostkę. Zalej bulionem i gotuj przez 25 minut, aż warzywa będą miękkie.
  2. Z liści kalarepy usuń ogonki, a same liście drobno posiekaj i podsmaż przez 5 minut na rozgrzanym maśle. Następnie wsyp mąkę i mieszając, lekko ją zrumień. Dolej trochę gorącej zupy i mieszaj, aby nie było grudek.
  3. Tak przygotowaną zasmażkę wlej do zupy i zagotuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE