Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa kalarepowa


25.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki młode kalarepy
  • liście z 1 kalarepy
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 l  bulionu drobiowego
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 pęczek  koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepy, ziemniaki oraz marchewki obierz i pokrój w drobną kostkę. Zalej bulionem i gotuj przez 25 minut, aż warzywa będą miękkie.
  2. Z liści kalarepy usuń ogonki, a same liście drobno posiekaj i podsmaż przez 5 minut na rozgrzanym maśle. Następnie wsyp mąkę i mieszając, lekko ją zrumień. Dolej trochę gorącej zupy i mieszaj, aby nie było grudek.
  3. Tak przygotowaną zasmażkę wlej do zupy i zagotuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE