Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki buraki czerwone
duże - 1 sztuka por
biała część - 1/2 szklanki mleko kokosowe
- 1 łyżeczka imbir
starty, świeży - 1 laska cynamon
kawałek - 1 łyżka olej
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Buraki dokładnie obierz, umyj, pokrój w ćwiartki, a następnie pokrój w cienkie plasterki.
- Białą część pora umyj, pokrój w krążki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i podsmaż na nim kawałki pora i buraki. Następnie duś przez kilka minut.
- W garnku doprowadź do wrzenia 500 ml wody i wrzuć do niej podsmażone warzywa.
- Do garnka dodaj kawałek laski cynamonu oraz starty imbir. Wlej mleko kokosowe i starannie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotuj przez 30 minut.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku