Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zupa koperkowa


04.05.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Oddzielnie dajemy ugotowany na sypko ryż lub małe grzanki z pszennego pieczywa.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 6 szklanek  rosół
    z drobiu
  • 1 pęczek  koperek
  • 1 szklanka  śmietana
  • 2 łyżki  mleko
  • 1 łyżeczka  mąka
  • 4 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • przyprawy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Z koperku oddzielamy drobne gałązki, a łodyżki związujemy bawełnianą nitką, wrzucamy do gorącego rosołu i zagotowujemy.
  2. Mąkę rozprowadzamy w zimnym mleku, dodajemy do zupy i gotujemy razem na niewielkim ogniu przez 3 minuty, by mąka straciła smak surowizny.
  3. Gałązki koperku drobno siekamy.
  4. Obrane ze skorupek jajka dzielimy na połowę, oddzielnie siekamy białka i żółtka.
  5. Z zupy usuwamy łodygi koperku, dodajemy posiekany koperek, zagotowujemy, następnie odstawiamy z ognia, łączymy ze spienioną śmietaną i, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku.
  6. Na spód talerzy sypiemy posiekane białka, zalewamy zupą, wierzch posypujemy posiekanymi żółtkami i od razu podajemy.
Smacznego! :)



Przepis dodany przez:

monika.milewska

Posty : 2

Przepisy: 28


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE