Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Zupa koperkowa


04.05.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Oddzielnie dajemy ugotowany na sypko ryż lub małe grzanki z pszennego pieczywa.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 6 szklanek  rosół
    z drobiu
  • 1 pęczek  koperek
  • 1 szklanka  śmietana
  • 2 łyżki  mleko
  • 1 łyżeczka  mąka
  • 4 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • przyprawy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Z koperku oddzielamy drobne gałązki, a łodyżki związujemy bawełnianą nitką, wrzucamy do gorącego rosołu i zagotowujemy.
  2. Mąkę rozprowadzamy w zimnym mleku, dodajemy do zupy i gotujemy razem na niewielkim ogniu przez 3 minuty, by mąka straciła smak surowizny.
  3. Gałązki koperku drobno siekamy.
  4. Obrane ze skorupek jajka dzielimy na połowę, oddzielnie siekamy białka i żółtka.
  5. Z zupy usuwamy łodygi koperku, dodajemy posiekany koperek, zagotowujemy, następnie odstawiamy z ognia, łączymy ze spienioną śmietaną i, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku.
  6. Na spód talerzy sypiemy posiekane białka, zalewamy zupą, wierzch posypujemy posiekanymi żółtkami i od razu podajemy.
Smacznego! :)



Przepis dodany przez:

monika.milewska

Posty : 2

Przepisy: 28


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE