Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa krem szparagowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Oddzielnie podajemy gorące, lekko zarumienione grzanki.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 l  wywar ze szparagów
  • 3 łyżki  mleko
    zimne
  • 1 łyżka  mąka ziemniaczana
  • 1/2 szklanki  śmietana
  • sól
    do smaku
  • 1 szczypta  cukier
  • 1 sztuka  żółtko z jajka
  • grzanki
    zrumienione w piekarniku, przygotowane z cienkich plasterków bagietki

Sposób przyrządzania:

  1. Wywar zagotowujemy, do gorącego wlewamy mleko z rozprowadzoną w nim mąką, zagotowujemy raz jeszcze i, gdy trzeba, delikatnie doprawiamy solą i szczyptą cukru.
  2. Po zdjęciu z ognia dodajemy śmietanę lekko ubitą z żółtkiem.
  3. Krem podajemy zaraz po przygotowaniu, bardzo gorący w kokilkach.



Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 49


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE