Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2019 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa krem szparagowy


06.05.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Oddzielnie podajemy gorące, lekko zarumienione grzanki.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 l  wywar ze szparagów
  • 3 łyżki  mleko
    zimne
  • 1 łyżka  mąka ziemniaczana
  • 1/2 szklanki  śmietana
  • sól
    do smaku
  • 1 szczypta  cukier
  • 1 sztuka  żółtko z jajka
  • grzanki
    zrumienione w piekarniku, przygotowane z cienkich plasterków bagietki

Sposób przyrządzania:

  1. Wywar zagotowujemy, do gorącego wlewamy mleko z rozprowadzoną w nim mąką, zagotowujemy raz jeszcze i, gdy trzeba, delikatnie doprawiamy solą i szczyptą cukru.
  2. Po zdjęciu z ognia dodajemy śmietanę lekko ubitą z żółtkiem.
  3. Krem podajemy zaraz po przygotowaniu, bardzo gorący w kokilkach.



Przepis dodany przez:

miczek123

Posty : 3

Przepisy: 49


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE