Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa krem z awokado


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka awokado
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 szklanka  wywaru z włoszczyzny
  • 3 łyżki  kukurydzy
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1/2 sztuki pora
  • 1/2 szklanki  mleka 2%
  • 1 łyżka  oliwy
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado obierz, rozgnieć widelcem i skrop sokiem z cytryny.
  2. Pomidory obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekanego pora, czosnek, papryczkę, pomidory oraz kukurydzę. Smaż wszystko przez 3 minuty.
  4. Połowę warzyw z patelni dodaj do awokado i zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż ją do garnka, dodaj pozostałe warzywa, zalej wywarem oraz mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj wszystko przez chwilę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE