Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Zupa krem z bobu


19.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krem z bobu będzie bardziej aromatyczny, jeśli dodamy kilka posiekanych listków bazylii. Po rozlaniu do talerzy można go udekorować łyżką jogurtu naturalnego i gałązką koperku.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 750 g  bób
  • 350 ml  bulion warzywny
  • 1 sztuka  cebula
    mała
  • 1 sztuka  por
    duży
  • 1 sztuka  brokuł
  • 3 łyżki  olej
  • 1 łyżka  sól
    + szczypta do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej wodę. Dodaj 1 łyżkę soli, wsyp bób i gotuj przez 40 minut, aż będzie miękki. Następnie odcedź, ostudź, przełóż do miski i obierz ze skórki.
  2. Brokuł ugotuj. Cebulę oraz por drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 5 minut, ciągle mieszając. Gdy warzywa będą lekko zrumienione, zdejmij z ognia.
  3. Do garnka z podsmażoną cebulą i porem dodaj ugotowany brokuł i obrany bób. Podlej wszystko bulionem i zagotuj.
  4. Całość zmiksuj na gładką masę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Następnie ponownie zagotuj i podawaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Zobacz więcej na temat:

zupa krembóbprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE