Dzisiaj jest: Czwartek, 19.09.2019 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa krem z brokułów


26.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże brokuły
  • 3 szklanki  bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 100 g  żółtego sera
  • natka pietruszki
  • sól
  • czarny pieprz
  • kolorowy pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły umyj, odetnij twardą łodygę i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ser zetrzyj na tarce.
  2. Po ugotowaniu brokuły odcedź, zostaw kilka całych różyczek do dekoracji, a pozostałe zalej gorącym bulionem i zmiksuj na gładki krem. Jeśli będzie zbyt gęsty, dolej bulionu.
  3. Gotuj przez chwilę na małym ogniu, a następnie dodaj utarty ser. Dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem.
  4. Rozlej krem na talerze i udekoruj odłożonymi wcześniej kawałkami brokułów. Lekko utłucz kolorowy pieprz i posyp nim zupę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE