Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa krem z brokułów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże brokuły
  • 3 szklanki  bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 100 g  żółtego sera
  • natka pietruszki
  • sól
  • czarny pieprz
  • kolorowy pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły umyj, odetnij twardą łodygę i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ser zetrzyj na tarce.
  2. Po ugotowaniu brokuły odcedź, zostaw kilka całych różyczek do dekoracji, a pozostałe zalej gorącym bulionem i zmiksuj na gładki krem. Jeśli będzie zbyt gęsty, dolej bulionu.
  3. Gotuj przez chwilę na małym ogniu, a następnie dodaj utarty ser. Dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem.
  4. Rozlej krem na talerze i udekoruj odłożonymi wcześniej kawałkami brokułów. Lekko utłucz kolorowy pieprz i posyp nim zupę.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE