Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2019 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa krem z kukurydzy z cynamonem


08.03.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa krem z kukurydzy z cynamonem to łatwostrawny, a zarazem pożywny i rozgrzewający posiłek, który bardzo pozytywnie wpływa na nasz metabolizm.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 puszki  kukurydza konserwowa
  • 3 szklanki  bulion warzywny
  • 50 g  serek philadelphia
  • 1 sztuka  ziemniaki
    słodki
  • 3 łyżki  masło
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 2 łyżki  cynamon
  • 1 łyżka  papryka (przyprawa)
  • 1 garść  natka pietruszki
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku roztapiamy masło, dodajmy posiekaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy wszystko około 3 minuty na małym ogniu.
  2. Następnie wsypujemy kukurydzę i doprawiamy cynamonem, słodką papryką i szczyptą soli. Wlewamy cały bulion oraz dodajemy obrane, pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki. Gotujemy całość około 20 minut na średnim ogniu.
  3. Po tym czasie miksujemy zupę za pomocą blendera i przecedzamy przez sitko. Garnek z kremem z kukurydzy odstawiamy na mały ogień, dodajemy serek philadelphia i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia.
  4. Przygotowany krem podajemy na głębokich talerzach i dekorujemy pietruszką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

NutriAdvicerka

Posty : 395

Przepisy: 30


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE