Dzisiaj jest: Piątek, 23.08.2019 Imieniny: Filipa i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Zupa krem z soczewicy


11.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  czerwonej soczewicy
  • 1 sztuka i 1/2 l bulionu warzywnego
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • imbir
  • 1 łyżka  ziaren czerwonego pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Bulion zagotuj. Następnie dodaj przepłukaną soczewicę oraz obrane i poszatkowane marchew z cebulą. Gotuj wszystko przez 30 minut, aż warzywa i soczewica będą miękkie. Zupę zmiksuj na gładki krem, dopraw do smaku.
  2. Gotową zupę rozlej do talerzy, posyp czerwonym pieprzem. Podawaj z grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE