Dzisiaj jest: Poniedziałek, 09.12.2019 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa krem z soczewicy


11.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  czerwonej soczewicy
  • 1 sztuka i 1/2 l bulionu warzywnego
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • imbir
  • 1 łyżka  ziaren czerwonego pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Bulion zagotuj. Następnie dodaj przepłukaną soczewicę oraz obrane i poszatkowane marchew z cebulą. Gotuj wszystko przez 30 minut, aż warzywa i soczewica będą miękkie. Zupę zmiksuj na gładki krem, dopraw do smaku.
  2. Gotową zupę rozlej do talerzy, posyp czerwonym pieprzem. Podawaj z grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE