Dzisiaj jest: Czwartek, 27.02.2020 Imieniny: Gabriela i Anastazji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zupa krem z zielonego groszku


06.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szybka i smaczna zupa krem :)

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 l  rosół
  • 1 puszka  groszek w zalewie
  • 1 szklanka  śmietana kremowa
  • 1 puszka  zielony groszek w zalewie
  • 1 sztuka  żółtko jaja kurzego
    surowe
  • 1 łyżeczka  mąka ziemniaczana
  • 2 łyżki  mleko
    zimne
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • koperek
    drobno posiekany
  • przyprawy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Groszek wraz zalewą miksujemy, łączymy z rosołem, zagotowujemy, łączymy z mąką wymieszaną z zimnym mlekiem, raz jeszcze zagotowujemy i doprawiamy do smaku.
  2. Po zdjęciu z ognia dodajemy bitą śmietanę lekko ubitą z surowym żółtkiem.
  3. Zupę podajemy oprószoną koperkiem.
Smacznego! :)



Przepis dodany przez:

monika.milewska

Posty : 2

Przepisy: 28


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE