Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa krem z zielonych warzyw


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa krem z zielonych warzyw to przepis na dietetyczną i smaczną potrawę. Danie można podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3 szklanki  groszek zielony
  • 3 sztuki  por
  • 1 l  bulion warzywny
  • 10 listków  bazylia
  • 1/2 pęczki  kolendra
  • 2 łyżki  śmietana kwaśna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • sok z cytryny
    do smaku
  • 1 szczypta  majeranek

Sposób przyrządzania:

  1. Groszek ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Z pora odetnij białe części, pokrój je i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
  2. Wywar zagotuj, wrzuć do niego groszek i podsmażonego pora z oliwą. Zagotuj i zostaw do ostygnięcia. Następnie dodaj posiekane bazylię i kolendrę. Zmiksuj wszystko na gładki krem.
  3. Tak przygotowaną zupę dopraw do smaku solą, cukrem, pieprzem, sokiem z cytryny i majerankiem. Przed podaniem udekoruj zupę kleksem śmietany.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Zobacz więcej na temat:

zupa kremprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE