Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Zupa krem z zielonych warzyw


10.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa krem z zielonych warzyw to przepis na dietetyczną i smaczną potrawę. Danie można podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3 szklanki  groszek zielony
  • 3 sztuki  por
  • 1 l  bulion warzywny
  • 10 listków  bazylia
  • 1/2 pęczki  kolendra
  • 2 łyżki  śmietana kwaśna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • sok z cytryny
    do smaku
  • 1 szczypta  majeranek

Sposób przyrządzania:

  1. Groszek ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Z pora odetnij białe części, pokrój je i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
  2. Wywar zagotuj, wrzuć do niego groszek i podsmażonego pora z oliwą. Zagotuj i zostaw do ostygnięcia. Następnie dodaj posiekane bazylię i kolendrę. Zmiksuj wszystko na gładki krem.
  3. Tak przygotowaną zupę dopraw do smaku solą, cukrem, pieprzem, sokiem z cytryny i majerankiem. Przed podaniem udekoruj zupę kleksem śmietany.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Alan

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE