Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa krewetkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Rozgrzewający egzotyczny przepis na zupę krewetkową.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 ml  bulion warzywny
  • 5 sztuk  krewetki
    oczyszczone
  • 1 łyżeczka  papryka (przyprawa)
  • 5 sztuk  papryczka Jalapeno
  • 1 puszka  mleko kokosowe
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 1 puszka  pomidory
    całe
  • 1 łyżka  oliwa z oliwek
  • 1 kawałek  imbir
    ok. 2 cm
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno papryczki Jalapeno oraz kukurydzę.
  2. Pomidory podsmaż na oliwie i dodaj do garnka z mlekiem kokosowym. Imbir przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj i dodaj do zupy. Całość zagotuj i dolej bulion. Zupę gotuj jeszcze przez ok 10 minut.
  3. Po tym czasie dodaj obrane i oczyszczone krewetki. Gotuj jeszcze przez ok 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 412

Przepisy: 34


Zobacz więcej na temat:

krewetkiprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 8

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE