Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 500 ml bulion warzywny
- 5 sztuk krewetki
oczyszczone - 1 łyżeczka papryka (przyprawa)
- 5 sztuk papryczka Jalapeno
- 1 puszka mleko kokosowe
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 1 puszka pomidory
całe - 1 łyżka oliwa z oliwek
- 1 kawałek imbir
ok. 2 cm - sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno papryczki Jalapeno oraz kukurydzę.
- Pomidory podsmaż na oliwie i dodaj do garnka z mlekiem kokosowym. Imbir przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj i dodaj do zupy. Całość zagotuj i dolej bulion. Zupę gotuj jeszcze przez ok 10 minut.
- Po tym czasie dodaj obrane i oczyszczone krewetki. Gotuj jeszcze przez ok 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl