Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa marchewkowa z lanymi kluskami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 400 g  marchew
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 łyżki  masło
  • 2 l  bulion
  • 2 łyżeczki  koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżeczka  śmietana
  • 1 łyżeczka  mięta
    świeża
  • 1 łyżeczka  sól
  • 1 łyżeczka  pieprz
  • 1 łyżeczka  cukier
    Lane kluski:
  • 2 sztuki  jajka
  • 1 szczypta  sól
  • 2 łyżki  mąka
    czubate

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki obierz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj i razem z marchewką podsmaż na rozgrzanym maśle. Przełóż do gorącego bulionu i gotuj jeszcze 30 minut. Gdy marchewka zmięknie dodaj koncentrat pomidorowy i zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  2. Składniki na lane kluski wymieszaj. Jeżeli ciasto wyjdzie zbyt gęste, dolej wody.Uzyskaną masę wlewaj do zupy przez lejek. Chwilę podgotuj. 
  3. Zupę podawaj z kleksem śmietany, udekorowaną listkiem mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE