Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Zupa marchewkowa z lanymi kluskami


15.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 400 g  marchew
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 łyżki  masło
  • 2 l  bulion
  • 2 łyżeczki  koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżeczka  śmietana
  • 1 łyżeczka  mięta
    świeża
  • 1 łyżeczka  sól
  • 1 łyżeczka  pieprz
  • 1 łyżeczka  cukier
    Lane kluski:
  • 2 sztuki  jajka
  • 1 szczypta  sól
  • 2 łyżki  mąka
    czubate

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki obierz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj i razem z marchewką podsmaż na rozgrzanym maśle. Przełóż do gorącego bulionu i gotuj jeszcze 30 minut. Gdy marchewka zmięknie dodaj koncentrat pomidorowy i zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  2. Składniki na lane kluski wymieszaj. Jeżeli ciasto wyjdzie zbyt gęste, dolej wody.Uzyskaną masę wlewaj do zupy przez lejek. Chwilę podgotuj. 
  3. Zupę podawaj z kleksem śmietany, udekorowaną listkiem mięty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE