Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zupa marchewkowa z pomarańczą


11.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  marchewek
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  masła
  • 1 l  wywaru drobiowego
  • 3 sztuki pomarańcze
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  imbiru
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki obierz i pokrój w talarki. Cebulę oczyść po czym pokrój w małą kostkę. W garnku rozpuść masło, smaż na nim warzywa mieszając od czasu do czasu, i zalej wywarem. Całość gotuj do momentu, aż marchewka zmięknie.
  2. Natkę pietruszki opłucz, osusz i posiekaj. 1 pomarańczę obierz. Skórkę potnij w cienkie paseczki i sparz. Miąższ pokrój w plasterki. Z reszty pomarańczy wyciśnij sok.
  3. Jarzyny wraz z bulionem zmiksuj na gładki krem. Sok z pomarańczy wlej do zupy. Całość doprowadź do wrzenia. Dopraw solą, pieprzem oraz szczyptą imbiru. Zupę udekoruj skórką i plasterkami pomarańczy oraz natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE