Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.12.2019 Imieniny: Euzebiusza i Zdzisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa minestrone z grzankami


01.03.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa minestrone z grzankami to bardzo sycące i pożywne danie. Przepis jest inspirowany kuchnią włoską.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  ziemniaki
  • 750 g  warzywa mrożone
    mieszanka wiosenna
  • 2 łyżki  olej rzepakowy
  • 3 sztuki  kajzerka
  • 80 g  szynka
    prosciutto
  • 30 g  masło
  • 3 ząbki  czosnek
  • 4 gałązki  natka pietruszki
  • 100 g  ryż biały
    długoziarnisty
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 5 minut. Następnie dodaj posiekany czosnek i mieszankę warzywną i smaż jeszcze 4 minuty. Po tym czasie podlej wszystko 1,5 l wody, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj przez 20 minut.
  2. W oddzielnym garnku, w osolonym wrzątku ugotuj ryż. Odcedź.
  3. Masło wymieszaj z 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę i posiekaną natką pietruszki. Kajzerki przetnij na pół, posmaruj masłem i podpiecz w piekarniku przez 8 minut w 180 st. C. Na każdej grzance ułóż po plasterku szynki prosciutto.
  4. Do zupy dodaj ryż i rozlej ją do misek. Podawaj z grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE