Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zupa owocowa


30.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Zupa
  • 250 g  jagód
  • 250 g  jeżyn
  • 120 g  malin
  • 2 łyżki  cukru
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  cukru wanilinowego
  • 1 szczypta  cynamonu
    Kluseczki
  • 2 sztuki białka
  • 2 łyżki  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Zupa owocowa: Owoce umyj, wrzuć do garnka i zalej 2,5 szklanki wody. Dodaj cukier, cukier wanilinowy oraz sok z cytryny. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
  2. Kluseczki: Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Kluseczki kładź łyżką na wrzącą wodę i gotuj na małym ogniu przez 2 minuty. Wyjmuj łyżką cedzakową.
  3. Zupę podawaj na zimno. Przed podaniem wyłóż kluseczki, oprósz cynamonem i udekoruj listkami mięty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE