Dzisiaj jest: Sobota, 22.02.2020 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zupa paprykowa


20.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki pomidory
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 3 sztuki gałązki selera naciowego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 l  bulionu
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki  papryki chili w proszku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Pomidory umyj, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
  2. Gałązki selera posiekaj. Czosnek obierz, pokrój w cienkie plasterki, a cebulę w piórka.
  3. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, ziemniaki oraz paprykę. Następnie dodaj pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Chwilę gotuj wszystko razem, a po chwili zalej bulionem i gotuj przez 15 minut.
  4. Pod koniec gotowania dodaj pokrojony czosnek i seler naciowy. Dopraw do smaku papryką słodką i chili, cukrem oraz solą. Gotuj jeszcze 10 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Zobacz więcej na temat:

zupa paprykowaprzepisy na zupypapryka


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE