Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa parzucha


23.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 l  wody
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • kawałek korzenia selera
  • 1/4 sztuki pora
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1/2 główki  białej kapusty
  • 3 sztuki ziemniaki
  • koperek
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 2 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj i obierz.
  2. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por przekrój wzdłuż i pokrój w cienkie półplasterki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Włóż wszystkie warzywa do garnka, zalej 2 litrami wody. Dodaj liście laurowe oraz ziele angielskie i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
  3. Pod koniec gotowania dodaj ziemniaki. Po 15 minutach włóż pokrojoną na kawałki kapustę i gotuj jeszcze 10 minut.
  4. Ugotowaną zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE