Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa pieczarkowa z zacierkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • masło
  • 2 kostki  rosołowe
  • posiekany koperek
  • 2 łyżki  śmietany
    Zacierki
  • 2 sztuki żółtka
  • mąka

Sposób przyrządzania:

  1. Zacierki: Żółtka rozkłóć i dodaj do nich taką ilość mąki, aby uzyskać gęstą masę. Wstaw do lodówki na godzinę.
  2. Pieczarki pokrój w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj. Smaż w głębokim garnku na rozgrzanym maśle. Kostki rosołowe rozpuść w litrze wrzącej wody, zalej cebulę i pieczarki. Gotuj przez chwilę.
  3. Ciasto na zacierki zetrzyj do gotującej się zupy na tarce o średnich oczkach. Gotuj, aż kluski wypłyną. Zabiel zupę śmietaną. Podawaj posypaną koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE