Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Zupa pieczarkowa z zacierkami


05.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • masło
  • 2 kostki  rosołowe
  • posiekany koperek
  • 2 łyżki  śmietany
    Zacierki
  • 2 sztuki żółtka
  • mąka

Sposób przyrządzania:

  1. Zacierki: Żółtka rozkłóć i dodaj do nich taką ilość mąki, aby uzyskać gęstą masę. Wstaw do lodówki na godzinę.
  2. Pieczarki pokrój w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj. Smaż w głębokim garnku na rozgrzanym maśle. Kostki rosołowe rozpuść w litrze wrzącej wody, zalej cebulę i pieczarki. Gotuj przez chwilę.
  3. Ciasto na zacierki zetrzyj do gotującej się zupy na tarce o średnich oczkach. Gotuj, aż kluski wypłyną. Zabiel zupę śmietaną. Podawaj posypaną koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE